Cevizli Romlu Kurabiye

Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 125 ml zeytinyağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 8 ml rom
  • 3 su bardağı zerun tam buğday un
  • 1 su bardağı ceviz içi

Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, zeytinyağı tel çırpıcı ile karıştırdım.
  2. Un hariç, öbür gereçleri ek ettim. En son unu denetimli halde ek ettim. En son elimle küçülttüğüm cevizleri ekledim.
  3. Hafif ele yapışan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ettim.
  4. Ceviz büyüklüğünde formsuz hamur topçukları yaptım.
  5. Önceden ısıttığım 180 derece fırında yalnızca 15 dakika pişirdim.

Cevizli Romlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kürdanlarda Mini Pankek
Patlıcan Közleme Salatası
Tavuk Güveç
Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde
Kahve Yanına Küp Çikolata (Buz Kalıbında)
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |