Beetrot Duck Liver

Beetrot Duck Liver Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet pancar
  • 1-2 adet biberiye
  • Zeytinyağı

Pancarın içine doldurmak için :

  • Süt
  • 600 gram ördek ciğeri
  • 250 gram tereyağ
  • 1 adet soğan
  • Marsala ya da rastgele bir kırmızı şarap
  • Tuz
  • Toz şeker
  • Ayçiçek yağı

Üstündeki jel için :

  • 8 gram agar agar
  • 500 gram elma sirkesi
  • (sirkeyi kaynatıp agar agarı ekleyip karıştırın ve düz bir kapta dolapta bekletin katılaşınca blenderdan geçirin)

Beetrot Duck Liver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarı aliminyum folyo içine koyup tuz zeytinyağı biberiyenin yaprak kısımlarından 5 gram kadar ekleyin folyoyla pancarı uygunca sarın 180 derecede 1 saat pişirin.
  2. Ördek ciğerini süt içinde yarım saat bekletin.
  3. Pate için soğanı bir tencerede 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile pembeleşinceye kadar pişirin.
  4. Soğanlar büsbütün kaplanıncaya kadar marsala yahut kırmızı şarap ekleyin ve 0. 5 litre sıcak su ekleyin.
  5. 2-3 dk bu formda pişirin sütte beklettiğiniz ördek ciğerini süzüp tencereye ekleyin tencerenin içindeki sıvının ciğerleri kapatığından emin olun.
  6. Orta ateşte 5 dk kadar pişirin.
  7. Tencerenin üstünü aliminyum folyo ile kapatıp yarım saat kadar bekletin.
  8. Delikli bir kepçe yardımı ile soğanları ve ciğerleri blenderin içine ekleyin ve ciğer soğan karışımının yalnızca yarısı kadar tencerenin içinde kalan suyu blender’a ekleyin ve tereyağının tümünü içine afıp blenderdan geçirin.
  9. İnce bir süzgeçten bastırarak geçirin ve katılaşana kadar soğumaya alın.
  10. Soğuyan pancarı soyun ve ince biçimde mandolin yardımıyla yuvarlak dilimler kesip içine pişirip blenderdan geöirdiğimiz ördek ciğerini sıkma torbası yardımıyla sıkın ve pancarı ravioli üzere kapatın.

Beetrot Duck Liver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça (Ağızda Dağılan)
Browni Tarifi
Taze Börülce Yemeği
Tepside Pratik Adana Kebap
Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Pancarlı Humus
Hdabla | © 2025 |