Mantar Dolması
Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo mantar
- 1 kase garnitür
- 1 kase kuşbaşı et ya da tavuk
- 2 yemek kaşığı yağ
- Küçük 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 kase rende kaşar
Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce bir tencereye yağı koyun, akabinde üzerine soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp kavurmaya başlayın.
- Onlar kavrulunca tavuğunuzu ya da etinizi koyun ve kavurmaya devam edin.
- Onlar da kavurduktan sonra garnitürü baharatlarını ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Mantarları saplarından ayırın bir tepsiye dizin akabinde yapmış olduğunuz harcı mantarların içine koyun .
- Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirmeniz kâfi olacaktır ,dilerseniz bu tanımı tavuk yahut et kullanmadan da yapabilirsiniz deneyecek olanları şimdiden afiyet olsun.
Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










