Patates Yemeği (Anne Tenceresi)

Patates Yemeği (Anne Tenceresi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 4 su bardağı sıcak su

Patates Yemeği (Anne Tenceresi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın, yağda 2-3 pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip birkaç dakika kavuralım.
  3. Küp küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyelim ve birkaç dakika çevirin.
  4. Tuz, karabiber, toz biberi ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerine sıcak suyu dökelim.
  6. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatalım. Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. 10 dakika dinlendirelim birinci sıcaklığı gitsin.
  7. İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz yoksa kuru nane serperek servis edelim. Afiyet olsun 🩷🍲.

Patates Yemeği (Anne Tenceresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Pazı Sarması
Mis Gibi Ev Berliner’i – Dışı Altın Rengi İçi Dolgulu – ( Alman Mutfağı )
Ton Balıklı Mısırlı Makarna
Karamelize Kestane Şekeri
Çörek Otlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |