Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır)

Lokanta Yolu Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük mor lahana
  • 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2,5 su bardağı ılık içme suyu
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu ( yoksa 1 adet limonun suyu)

Lokanta Yöntemi Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı yıkayıp, evvel ortadan ikiye, daha sonra 4 eşit modüle bölün. İnce ince dilim dilim kesin.
  2. Karıştıracağınız geniş ve derin bir kaba alın.
  3. Üzerine kaya tuzu, limon tuzu, sirke ve suyunu ekleyip elinizle ovarak karıştırın.
  4. Üzerine bir kapak kapatıp bu formda 1 saate yakın bekletin.
  5. Daha sonra kavanozlara sıkıca bastırın.
  6. Üzerlerine çıkan suyu paylaştırın.
  7. Suyu az geldiyse üzerine çıkacak kadar içme suyu ek edebilirsiniz.
  8. Kavanozların kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın. 2 gün sonra yemeye hazır. Afiyet olsun 🤤.

Lokanta Yolu Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek
Közlenmiş Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi (Videolu)
Diyete Uygun Kıtır (Ketojenik Diyet)
Zeytin Kavurma (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Susamlı Kek
Fıstıkpare
Hdabla | © 2025 |