Katı Yağsız Az Malzemeli Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Katı Yağsız Az Gereçli Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağa yakın un ( denetimli yavaş ekleyin)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası ( yoksa koymayabilirsiniz.)
Katı Yağsız Az Materyalli Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağı ve yumurta akını bir kabın içerisinde tel çırpıcıcıyla çırpalım.
- Hemen akabinde toz şekeri, mısır nişastasını, tuzunu ekleyip karıştıralım. Unu denetimli bir halde ve kabartma tozunu koyup hamuru çok mıncıklamadan yoğuralım.
- Hamurdan eşit kesimler koparıp istediğiniz hali verebilirsiniz. Ben kolaylık olsun diye eşit kesimleri elimde sıkarak çiğ köfte biçimi verdim.
- Hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susamlı ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Fırından çıkarıp hiç dokunmadan bir kenarda soğumasını için dinlendirin.
Bu şahane tanımı denemek için sıra sizde. Şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.
Katı Yağsız Az Gereçli Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








