Gerçek Samsa Nasıl Yapılır? Orta Asya Böreği (Samsa Tarifi – Kırgız Mutfağı)

Gerçek Samsa Nasıl Yapılır? Orta Asya Böreği (Samsa Tanımı – Kırgız Mutfağı) İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 250 ml su
  • ½ yemek kaşığı tuz
  • 500 gram un
  • Yağ katmanı:
  • 100 gram iç yağı (veya kuyruk yağı, eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (hamurların ortasına sürmek için iki sefer kullanılır)

İç harç için;

  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
  • 300 gram dana eti (minik doğranmış)
  • 30 gram kuyruk yağı (minik doğranmış)

Baharatlar;

  • ½ yemek kaşığı kimyon
  • ½ yemek kaşığı karabiber
  • ½ yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Gerçek Samsa Nasıl Yapılır? Orta Asya Böreği (Samsa Tanımı – Kırgız Mutfağı)

  1. Su, tuz ve un yoğrularak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri örtülerek 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirilir.
  2. İç yağı yavaşça eritilir. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı katlar ortasına sürmek için hazırlanır.
  3. İç harç için; minik doğranmış dana eti, soğan, maydanoz, kuyruk yağı ve tüm baharatlar bir kasede karıştırılır. Tatların oturması için 15–30 dakika buzdolabında bekletilir.
  4. Hamur eşit bezelere ayrılır. Her beze açılır ve yağ karışımıyla yağlanır. Rulo yapılarak tekrar dinlendirilir.
  5. Rulolar kesilerek yine açılır. Ortasına iç harç yerleştirilip üçgen ya da bohça halinde kapatılır. Hal verilen samsaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  6. Fırın 200°c’ye ısıtılır. Samsalar üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir. Alt üst fanlı ayar önerilir.
  7. Fırından çıkan samsalar 5 dakika dinlendirilip sıcak biçimde servis edilir. Yanında  ayran, acılı yoğurt sosu ya da limon dilimiyle servis ederek otantik bir sunum yapılabilir.
  8. En lezzetli hali samsayı en güzel haliyle sıcak sıcak fırından çıktıktan çabucak sonra tüketin – dışı çıtır, içi sulu! afiyet olsun! 🥟✨ 📸 bu tanımı beğendiyseniz bizi takip etmeyi unutmayın!.

Gerçek Samsa Fotoğraflı Yapılışı Orta Asya Böreği (Samsa Tanımı – Kırgız Mutfağı)

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Patatesli Mantar Sote
Yaprak Kurabiye
Fırında Sebzeli Somon Balığı
Panna Cotta
Kıyır Kıyır Malzemesiz 4 Dörtlük Kurabiye
Hdabla | © 2025 |