Pamuk Gibi Fiyonk Poğaça

Pamuk Üzere Fiyonk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üstün sürülecek)
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un (unun markasına nazaran değişebilir lütfen denetimli ekleyin)

Arasına;

  • Tereyağ

Pamuk Üzere Fiyonk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker, tuz ve mayayı yeterlice karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 5dk kadar bekleyin. Kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Küçük bezeler koparım elinizle yahut rulo tahta ile açın içine 1 çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağa sürün.
  3. Fiyonk biçimini fotoğraftaki üzere verip tepside 15 dk üstünü bir bezle kapatıp bekletin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam, haşhaş yahut çörekotu serpin.
  4. Önceden ısıttığınız 180 derece fansız ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🤌🏻🤌🏻

Pamuk Üzere Fiyonk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasulye (Videolu)
Tam Ölçülü Suffle Tarifi
Balkabağı Tatlısı
Frambuaz Soslu Yalancı Profiterol (Videolu)
Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı
Yeşil Mecirmek Çorbası
Hdabla | © 2025 |