Mıhlama (Kuymak)

Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2,5 kaşık mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 bardak kolot peyniri yada eriyebilen diğer peynir

Mıhlama (Kuymak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritelim, üzerine mısır unu ekleyelim ve karıştırarak kavuralım.
  2. Sonra kavrulan mısır ununa soğuk suyu ekleyelim ve hiç bırakmadan karıştırmaya devam edelim, yoğunlaşınca peyniri de ekleyelim.
  3. Peynir de eriyince sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Mıhlama (Kuymak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Şehriye Çorbası
Anne Tarifi Çilek Reçeli
Kolay Pizza Tarifi
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Tahinli Kek
Gül Reçeli
Hdabla | © 2025 |