Börülce Rapsodisi (Adını Ben Koydum)

Börülce Rapsodisi (Adını Ben Koydum) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg. taze börülce
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 adet irice havuç
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 büyük uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Zeytinyağı

Börülce Rapsodisi (Adını Ben Koydum) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceler yıkanıp ayıklanır, uçları (taze fasulye gibi) kesilir. Demet üzere avucumuza sığdığı kadar alınır, mümkün olduğu kadar eşit modüllere (maksimum serçe parmak kadar) kesilir. Kenara ayrılır.
  2. Soğan yemeklik ince ince doğranır ve zeytinyağ konulmuş ve hafif ısıtılmış tencereye konarak kısık ateşte ağzı kapalı pişmeye bırakılır.
  3. Soğanlar pişerken 2 diş sarımsak ince ince doğranır tencereye eklenir.
  4. Soğan ve sarımsak kısık ateşte karamelize olurken 2 havuç, börülce boyutunda (boyu ve kalınlığı yaklaşık tıpkı olmalı) kesilir ve tencereye eklenerek bir çeşit karıştırılır.
  5. Ocak kısık ateş yanmaya devam ederken kapya biber, börülce ve havuçların büyüklüğünde kesilerek tencereye eklenir.
  6. Hepsi tekrar bir cins karıştırılır ve bir iki dakika sonra börülcelerle buluşturulur. Tüm sebzeler nazikçe karıştırılarak yeniden kısık ateşte kapak kapatılır.
  7. Domatesler evvel soyulur, küp küp doğranır. 4-5 dakika pişen karışımın üstüne suyuyla birlikte serilir. Bu kademeden sonra karıştırma yapılmaz. Tuzunu şekerini serpiştirerek kapağı kapatırız ve denetimli olarak yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir.
  8. Ocak kapandıktan sonra kapak hafif aralanır ve tencere soğumaya bırakılır.

Püf nokta:Asla ekstra su koymuyoruz ve daima kısık ateşte pişiyor.

Börülce Rapsodisi (Adını Ben Koydum) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Organik Bebe Bisküvisi
Diyet Browni Böğürtlenli (Yulaflı)
Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı
Gün Masası
Karnabahar Kızartması
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |