Şeftali Püreli Pasta
Şeftali Püreli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için;
- 1 su bardağı demlenmiş soğutulmuş filtre kahve
Krema için:
- 1 adet yumurta
- 500 ml süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 350 gram maskarpone peyniri (labne de olabilir)
Şeftalili sos için:
- 3 adet şeftali (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığının ucu ile kırmızı besin boyası (isteğe bağlı; ben rengi parlak olması için ekledim)
Şeftali Püreli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; fırın fanlı 150 dereceye getirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Öteki kuru materyaller eklenir. En son çikolata eklenir.
- Büyük uzunluk kare borcam yağlanıp kek karışımı dökülür ve 15-20 dakika denetimli pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra kahve ile ıslatılır.
- Krema için; süt, yumurta, şeker, un, nişasta çırpılır. Ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenir. Birkaç dakika karıştırılır altı kapatılır, uygunca soğutulur.
- Sonra üzerine 350 gram maskarpone peyniri ek edilerek çırpılır. Kekin üzerine yayılır.
- Şeftali püresi için; tüm materyalleri blenderdan geçirilir. Kaynayıp uygunca kıvam alana kadar daima karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Pastanın üzerine yayılır.
- Dolapta 4-5 saat dinlendirilir. Dilimlenerek servis edilir.
Şeftali Püreli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







