Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye
Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet çupra
- 250 gram alaca fasulye
- Yarım mor, yarım beyaz soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet pembe domates rendesi
- Yarım limon
- 1 yaprak defne yaprağı
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tatlı toz biber
- Zeytinyağı
- Toz şeker
Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çupra balığımızı içine defne yaprağı koyarak 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika alt-üst ayarda pişiriyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Alaca fasulyelerimizi yıkıyor, boyutlarına nazaran 2 yahut 3 modüle bölüyoruz.
- Önceden kaynamış tuzlu suda, fasulyelerimizi yalnızca 10 dakika haşlıyor ve sonrasında da buzlu suya alarak pişmeyi durduruyoruz.
- Soğan ve sarımsağımızı sotelik doğruyor ve zeytinyağında kavuruyoruz.
- Rendelenmiş domateslerimizi, tuz, kimyon, şeker ve tatlı toz biberi de ekleyerek 5 dakika pişiriyoruz ve sonrasında bir avuç maydanoz ekliyoruz.
- Fırında pişen balıkları, kılçıklarından ayırıyor ve tiftikliyoruz.
- Tiftiklenen balıkları ve fasulyeleri de ekleyerek 2-3 dakika daha pişiriyor lakin çok da karıştırmıyoruz.
- Servis tabağına alıp, istediğimiz bir salata ile bir arada sunumu yapıyoruz. Afiyetler olsun.
Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















