Çin Usulü Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde)
Çin Yöntemi Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü (lokmalık doğranmış)
- 1 küçük brokoli (yaklaşık 200 g)
- 1 avuç yeşil fasulye
- 1 adet havuç (ince dilimlenmiş)
- 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
- 1 adet sarı biber (küp doğranmış)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ör. ayçiçek yahut kanola yağı)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı nişasta (koyulaştırmak için)
- Tuz
- Karabiber
Ekşi-tatlı sos için:
- 4 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı sirke (ör. pirinç yahut beyaz şarap sirkesi)
- 3 yemek kaşığı şeker yahut bal
- 150 ml su yahut zerzevat suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta (70 ml suda çözülmüş)
Çin Metodu Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi küçük kesimlere ayır, biber, havuç ve soğanı ince doğra.
- Büyük bir tavada yahut wok’ta yağı ısıt. Tavukları tuz ve karabiberle kızart, altın rengi alınca kenara al.
- Aynı tavada zerzevatları yaklaşık 10 dakika sotele, canlı kalmasına dikkat et.
- Ketçap, soya sosu, sirke, şeker/bal ve suyu karıştır. Nişastayı farklı bir kapta 2 yemek kaşığı soğuk suyla çöz.
- Tavukları tekrar tavaya al, sosu ekle ve kaynat. Nişastayı ekleyerek sosu yoğunlaştır.
- Tuz ve karabiberle tatlandır, isteğe nazaran ekstra sirke/şeker ekle. Pilav yahut erişte ile servis yap.
Çin Yöntemi Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















