Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 adet damla sakızı
  • 2 su bardağı su

Üzerine;

  • Fındık
  • Antep fıstığı

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri yıkayalım, tencereye alalım üzerine 2 bardak su ek edip haşlayalım.
  2. Suyu çeklince sütü ek edelim şekeri ilave edelim ve yumurta sarısını çırpıp ekleyelim pirinçleri pişene kadar pişirelim damla sakızlarını ezip sütlaca ekleyelim.
  3. Sütlaca ben suyu koyulması için çok az blendır tutuyorum hem kıvam için sonra fırına sağlam kaselere boşaltıyorum altına 1 çay bardağı su ekledim sütlaçları dizin.
  4. 200 derece fırında kızarana kadar tutuyorum üzerine fındık yahut antep fıstığı serpip.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hafif Islak, Hafif Kuru Kek
Kabağı Birde Böyle Deneyin
Kakaolu, Az Malzemeli Çatlak Kurabiye
Kedi Dili Pasta
Su Böreği
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |