Pastane Usulu Ekler

Pastane Adabı Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 100 gram tereyağı(7 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 silme yemek kaşığı un
- 2 silme yemek kaşığı buğday nişastası
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
Üzeri için;
- Çikolata sosu
Süsü için;
- Beyaz çikolata sosu
Pastane Yolu Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı yapıp soğumaya bırakın. Tereyağı, krem şanti ve vanilya hariç tüm materyalleri derin bir tencereye alın, daima karıştırarak kıvam alıp kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı da ekleyin.
- Güzelce karıştırarak ocaktan alalım. Orta ara karıştırıp soğumasını sağlayın. soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.
- Ekler hamuru için; su ve tereyağını tencereye alın. Bir çimdik tuzu ve şekeri de ekleyin. Tereyağ eriyip su kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp unu ekleyin. Daima karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Tencereye yapışmayan bir hamur olunca altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle karıştırın. hamuru sıkma torbasına alın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine muhakkak arkalıklarla istediğiniz büyüklükte hamuru sıkın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayar fırında 40-45 dakika pişirin.
- Pişen ekleri çabucak fırından almayın yarım saat kadar fırın içinde beklesin.
- Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla ekleri ikiye bölün.
- İçerisine kremayı koyup ve üzerini kapatın.
- Eklerin üst kısmına çikolata sosunu bir kaşık yardımıyla dökelim. Ben bol soslu tercih ettim sizler isterseniz daha az döke bilirsiniz.
Afiyet olsun.
Pastane Yordamı Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





