Hindistan Cevizli Pamuk Pasta
Hindistan Cevizli Pamuk Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım bardak nişasta
- 1 su bardağı un
Islatmak için:
- 3 su bardağı süt
Muhallebi için :
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Pamuk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba yumurta ve şekeri alıp uygunca çırpıyoruz.
- Ardından suyu ve nişastayı ekleyelim ,daha sonda kabartma tozu vanilya ve unu da ekleyip spatula ile karıştıralım .
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Sütü tencereye alalım, nişasta ,şeker ve unu ekleyip ocağa alalım kaynayıp kıvam alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekin üzerine sütü dökelim dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyan muhallebiye toz kremşanti ekleyip çırpalım ve kekin üzerine dökelim .
- Üzerini sıvayıp hindistan cevizi serpelim buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🍰🥰♥️.
Hindistan Cevizli Pamuk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












