Hindistan Cevizli Pamuk Pasta

Hindistan Cevizli Pamuk Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım bardak nişasta
  • 1 su bardağı un

Islatmak için:

  • 3 su bardağı süt

Muhallebi için :

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Pamuk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaba yumurta ve şekeri alıp uygunca çırpıyoruz.
  2. Ardından suyu ve nişastayı ekleyelim ,daha sonda kabartma tozu vanilya ve unu da ekleyip spatula ile karıştıralım .
  3. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  4. Sütü tencereye alalım, nişasta ,şeker ve unu ekleyip ocağa alalım kaynayıp kıvam alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan kekin üzerine sütü dökelim dinlenmeye bırakalım.
  6. Soğuyan muhallebiye toz kremşanti ekleyip çırpalım ve kekin üzerine dökelim .
  7. Üzerini sıvayıp hindistan cevizi serpelim buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🍰🥰♥️.

Hindistan Cevizli Pamuk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çörek
Bomba Kabak Helvası
Coco Star
Patates Köfte Dizmesi
Elmalı Diyet Keki
Kuru Biber Patlıcan Dolması (Diyarbakır Usulüyle)
Hdabla | © 2025 |