Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tane yumurta beyazı içine ( sarısı üstüne )
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta beyazı içine (sarısı üstüne)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker (şekeri az sevenler için 4 yemek kaşığı şeker)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya yahut 1 tane yas maya
- 7 su bardağı +3 yemek kaşığı un
Not: (unu denetimli koyun unun ayarı bardaktan bardağa ve unun kalitesine nazaran değişir)
İçi için;
- 250 -300 gram haşhaş
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık suyu, ılık sütü şekeri ve mayayı koyup güzelce karıştınız.
- Zamanınınız varsa 5 dakika bekletiniz.
- Sonra unu ve öbür materyalleri ek ediniz ve ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Üzerini bir streçle kapatınız 45 dakika mayalandırın.
- Sonra tezgahı hafif sıvı yağla yağlayınız hamuru tezgahın üzerine alıp 2 eşit kesime bölünüz.
- Fırın tepsisi büyüklüğünde açınız üstüne ezilmiş haşhaşı ,hamurun tam ortasını yani keseceginiz yer hariç her tarafına sürünüz fotoğrafta görüldüğü üzere uzun kısmından başlayarak ortaya yanlışsız rulo yapınız bir bıçak yardımıyla hamuru dilediginiz büyüklükte katıyız.
- Tepsiye yağlı kağıt koyunuz ve tepsiye diziniz üstünü kapatıp tepsi mayası yapınız. Yani hamur 2 katına çıkına kadar mayalandırınız.
- Sonra evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz afiyet olsun.
Not:pişirme müddeti fırından fırına değişir.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







