Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası

Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’nin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 silme çay kaşığı mahlep
  • 3.5 su bardağı un

İçi için;

  • 1 su bardağı lor
  • 1 su bardağı peynir
  • 5-6 kol maydanoz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörekotu
  • Susam

Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un dışındaki tüm materyalleri karıştıralım.
  2. En son unu denetimli olarak ekleyelim ve yoğuralım.
  3. Un ölçüsü değişiklik gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  4. İç gereci için lor, peynir, maydanoz ve karabiberi karıştıralım.
  5. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp açalım içine iç harcından bol bol koyup kapatalım. Çok bastırmayalım.
  6. Üzeri için çörekotu ve susam hariçindeki gereçleri karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim. En üzerine çörekotu ve susam serpelim.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🌸.

Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası
Havuç Topları
Havuçlu Etli Pirinç Pilavı
Kasap Köfte
Ispanaklı Köstebek Pasta
Muzlu Pankek
Hdabla | © 2025 |