Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası
Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1’nin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı mahlep
- 3.5 su bardağı un
İçi için;
- 1 su bardağı lor
- 1 su bardağı peynir
- 5-6 kol maydanoz
- Karabiber
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörekotu
- Susam
Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un dışındaki tüm materyalleri karıştıralım.
- En son unu denetimli olarak ekleyelim ve yoğuralım.
- Un ölçüsü değişiklik gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- İç gereci için lor, peynir, maydanoz ve karabiberi karıştıralım.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp açalım içine iç harcından bol bol koyup kapatalım. Çok bastırmayalım.
- Üzeri için çörekotu ve susam hariçindeki gereçleri karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim. En üzerine çörekotu ve susam serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🌸.
Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














