Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Mantarlı sos için;
- Yarım paket mantar
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 paket krema (200 ml)
- Yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişasta
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini ikiye ya da üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ek ederek karıştırın.
- Kızgın bir tavada tavukları gerili önlü hafif kızartın.
- Kızartmış olduğunuz tavukları borcama dizin.
- Aynı tavanın içerisinde yağı kızdırın sırayla biber ve sarımsağa kavurun.
- Mantarları da ekleyerek hafif diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Son olarak yarım çay bardağı suya nişastayı karıştırın ve ek edin.
- Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tavukların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








