Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili

Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg Maraş biberi
  • 1 demet maydanoz
  • 1 baş sarımsak (12 diş)
  • 1 su bardağı elma sirkesi + iki parmak kadar daha
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytin yağı
  • 1 küp şeker (isteğe bağlı)
  • 3 çay kaşığı kadar tuz

Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce işe biberlerimizi kızartarak başlıyoruz. 3-4 dk kızartarak hafif ölmesi kâfi olacaktır.
  2. Biberlerimiz kızartırken sarımsaklarımızı 3e bölüp halka halinde keselim, maydanozları da iri iri olacak biçimde bölelim sapları ayırmaya gerek yok.
  3. Biberler kızardıktan sonra bir tencereye sirke, su ,tuz, şeker karışımını alalım kaynamaya bırakalım.
  4. Kavanozlara biberleri koyalım ortada kalacak biçimde sarımsak ve maydanoz koyup tekrar üstüne tekrar biber koyalım.
  5. Kaynayan sirkeli suyumuza yağımızı ekleyelim yağı sonradan ekleme sebebim doğal zeytin yağı kullanıyorum ve fazla kaynarsa tahminen acılaşır diye.
  6. Sosumuz kaynadıktan sonra kavanozlara dökmeye hazır.
  7. Biberlerin üzerini kapatacak halde dolduralım ve sıcakken kapakları kapatıp karşıt çevirelim, isterseniz bir gün karanlık odada bekletip dolaba kaldırın ister oda ısısına gelince.
  8. Kızartarak biraz öldürdüğümuz için biberleri 2 3 gün beklemesi kâfi istediğiniz vakit tüketmeye başlayabilirsiniz.

Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Pırasa Çorbası
Yaz Pastası
Borcamda Köstebek Pasta
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde)
İçi Dolgulu Fit Lezzetli Patlak Toplar
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi
Hdabla | © 2025 |