Turşu (Altın Oran)
Turşu (Altın Oran) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg bidon için; 1 orta uzunluk lahana
- Yarım kilo tatlı kıl biber
- 1 kg kelek
- 4 baş sarımsak
- Yarım kırmızı pancar (dibine renk vermesi için)
- Yarım mor havuç
- 1 dilim mor lahana koydum
- 1 avuç nohut
- 3 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 5 yemek kaşığı turşuluk tuz
- Üzerini geçecek kadar su
- 1 çay kaşığı şeker
Turşu (Altın Oran) Tanımı Nasıl Yapılır?
- En alta nohut diziyoruz,sonra sarımsak ve sırayla doğradığımız materyaller (lahana ,kelek,kıl biber)biraz ondan biraz başkasından formülüyle bidonu sıkıca dolduruyoruz.
- Sirkeli tuzlu suyunu hazırlayıp ,sebzelerin üzerine döküyoruz,en üste de bastıracak bi aparatla kapatıyoruz ,(pazarlarda turşunun üstü için dediğinizde satın alabilirsiniz)havalar sıcakken 10 güne oluyor ,serinken de 2-3 haftaya yenmeye hazır hale geliyor.
- Malzemeyi farklı yani kornişon acur vb. Doldursanız dahi 5 kg bidon için tuz sirke oranı bu türlü yapın çok şad kalırsınız.
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.
Turşu (Altın Oran) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






