Şeftalili Yaz Keki

Şeftalili Yaz Keki Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 adet büyük uzunluk şeftali
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı (yarısı şeftalilerin üstüne yarısı ise kek harcı döküldükten sonra eşit kabarması için üst kısmına)

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şeftalili Yaz Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalilileri (kabuklu yahut kabuksuz) ince dilimler halinde doğrayıp yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbımıza dizelim.
  2. Ayarladığımız ceviz içini ve erittiğimiz tereyağın yarısını şeftalili alt tabanımıza dökelim.
  3. Kek harcı için 3 yumurta ve 1 su bardağından bir parmak eksik şekerimizi yeterlice karışana kadar çırpalım.
  4. 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı yağımızı karıştırdığımız yumurta ve şekerimize ilave edelim.
  5. 2. 5 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu ve şekerli vanilini (eleyebilirsiniz) harca dahil edip kısa bir müddet daha çırpalım.
  6. Hazırladığımız kek harcını şeftalili alt tabanımıza dökelim ve ayırdığımız yarım kalan tereyağını eşit bir biçimde üzerine dökelim.
  7. 180 derece fırına koyup alt üst 40-45 dakika denetimli bir formda pişirelim.
  8. Fırından çıkardığımız kek birinci sıcağını saldıktan sonra kekimizi karşıt çevirelim ve servis edelim, afiyet olsun.

Şeftalili Yaz Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Bebek Krep +7
Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek
Kahvaltılık Yumartalı Domates
Katmer
Portakallı Anne Kurabiyesi (Videolu)
Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |