Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi
Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket petibör bisküvi
- 4 yemek kaşığı damla çikolata
Çikolata sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alın. Daima karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin.
- Muhallebiyi blender yahut mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
- Petibör bisküvileri iri kesimler halinde kırarak muhallebiye ekleyin.
- Ardından damla çikolataları mozaik görünümü sağlaması için muhallebiye ek edip spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı borcama dökün ve güzelce yayın.
- Ayrı bir tencerede süt ile çikolata sosunu pişirin. Kıvam aldıktan sonra muhallebinin üzerine dökün.
- Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Bu tatlıyı tek tek porsiyonlamak yerine, birebir borcamdan kaşıkla herkes birlikte yiyebilir.
- Ailenizle yiyebileceğiniz şahane bir tanım. Kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun🩷.
Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















