Limonlu Cevizli Kek
Limonlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 kupa toz şeker
- 1 kupa sıvı yağ
- 1 kupa yoğurt
- 1 büyük limon
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Susam
Limonlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alıp tel çırpıcı ile çırpalım.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Limonun kabuğunu rendeleyelim. Rendelediğimiz limon kabuğunu da kaba alalım. Limonun da suyunu sıkıp kaba alalım. Çırpalım.
- Cevizi bıçakla iri kıyalım ve kek harcına ekleyelim.
- Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek koyup son sefer çırpalım.
- Büyük bir tepsiye yağlı kağıt serip harcı dökelim.
- Üzerine susam serpiştirelim.
- 180° fırında evvel alt ayarında pişirelim. Kek kabarınca alt üst ayara alalım. Denetimli bir formda pişirelim.
- Kekin pişip pişmediğini bir bıçak yahut kürdan yardımı ile anlayabilirsiniz. Bıçak yahut kürdanı keke batırdığınızda pak çıkıyorsa kek pişmiştir.
Limonlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













