En Pratik Profiterol
En Pratik Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 4/5 adet milföy
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Çikolata sosu
En Pratik Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Milföylerimizi istediğimiz büyüklükte kesip fırına gönderiyoruz.
- Milföyler kızartırken bu ortada tatlımızın muhallebisini yapmaya geçebilirsiniz 1 litre süte un ,nişasta ve şekeri alıp karıştırarak klasik muhallebimizi yapıyoruz ve göz göz pişmeye başladıktan sonra şekerli vanilin ve tereyağımızı ekliyoruz .
- Üzerine streç ile kapatıp soğumasını bekliyoruz.
- İster hazır ister kendi yaptığınız rastgele bir çikolata sosunu da hazırlıyoruz ve bunları birinci sıcaklıkları çıkıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan muhallebimize bir paket kremşantimizi ekleyip blenderımızın yüksek ayarı ile çekiyoruz ve ipeksi bir kremamız oluyor.
- Kızartıp soğuttuğumuz milföy hamurların ortalarına açıp içerisine muhallebilerimizi taşırmadan koyuyoruz ve servis edeceğimiz sabahı alıyoruz en son üzerine çikolata sosumuzda dilediğinizce dökerek süsleyip servise hazır ediyoruz.
- Deneyecek olanları şimdiden afiyet olsun teşekkür ederim.
En Pratik Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










