Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası
Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürmek için ayıralım)
- 1 paket instant kuru maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (fakat sonrasını denetimli ekleyin ben 6 bardak un kullandım)
İç harcı için ;
- Yaklaşık 250 gr kaşar loru
- Dilerseniz maydanoz yada dereotu ekleyebilirsiniz ben sade lorlu yaptım
Üzeri için ;
- Ayırdığımız 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, maya ve şekeri bir büyük kaseye alalım ve 10 dk mayanın çözülmesini bekleyelim.
- Ardından un hariç tüm hamur materyallerini ekleyip margarini olabildiğince yoğuralım.
- Unu denetimli bir formda ekleyelim ve kulak göğsü kıvamına gelince un eklemeyi bırakıp hamurumuzu 30-40 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu tezgaha alıp 2-3 dk güzelce yoğurup top formuna getirelim. Evvel 4e sonra tüm modülleri tekrar 4e bölelim. Ben ufak sevdiğim için ve bereketli olması için en son her parçayı 2 ye böldüm.
- Kestiğimiz modülleri yuvarlayıp tezgahta 10 dk dinlendirelim.
- Her bir bezeyi avcumuzda bir defa bastırıp iç harcımızı koyduktan sonra yuvarlayıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye aralıklı bir formda yerleştirelim.
- Son olarak yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp üzerlerine sürüp çatal ile artı ( + ) biçiminde desen verelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 15-20 dk denetimli bir biçimde ve kapağını açmadan pişirelim.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine bir bez örtelim.
- Ben yiyeceğim kadarını ayırıp kalanını difrize attım. Sizlerede tavsiye ederim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.
Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












