Ballı Hardallı Tavuk Kanat
Ballı Hardallı Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk kanat
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı bal
- 1,5 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
Ballı Hardallı Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için: zeytinyağı, bal, hardal, limon suyu, sarımsak ve baharatları karıştıralım.
- Kanatlarımızın üzerine çizikler atalım.
- Kanatları bu sosa bulayıp en 30 dk, vakit varsa 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Airfryer’ı 200 °c’de 5 dk ısıtalım. Akabinde 15 dk ayarlayıp pişirmeye başlayalım, mühletin yarısında çevirelim.
- Yanında salata, basmati pirinç pilavı yada kinoa ile servis edebilirsiniz. Afiyetle ✨.
Ballı Hardallı Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











