Minik Taze Mor İncir Reçeli
Minik Taze Mor İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo minik mor taze incir
- 1 litre su
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet nohut kadar limon tuzu
- 1 tatlı limon suyu
Minik Taze Mor İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- İncirleri yıkayalım, üç kısımlarını keselim bir iki yerinden üzerini çizelim.
- Tencereye koyalım suyu koyalım ocağın altını yakalım fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte 40 dk pişirelim.
- Sonra şekeri ilave edip karıştıralım erisin, üzerinde köpükler olursa kaşık yardımı bir tabaga alalalım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte 40 dk pişirelim.
- Sonra limon suyu ve limon tuzu ekleyip karıştıralım.
- Bir 10 dk bu halde pişirelim.
- Kavanozlara alalım sıcakken yeni bir kapak ile kapatalım.
- Serin bir yerde saklayalım. Bir sene dayanır ,reçel soğudukça tam kıvamını alıyor. Afiyet olsun.
Minik Taze Mor İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












