Minik Taze Mor İncir Reçeli

Minik Taze Mor İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo minik mor taze incir
  • 1 litre su
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet nohut kadar limon tuzu
  • 1 tatlı limon suyu

Minik Taze Mor İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İncirleri yıkayalım, üç kısımlarını keselim bir iki yerinden üzerini çizelim.
  2. Tencereye koyalım suyu koyalım ocağın altını yakalım fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  3. Kısık ateşte 40 dk pişirelim.
  4. Sonra şekeri ilave edip karıştıralım erisin, üzerinde köpükler olursa kaşık yardımı bir tabaga alalalım.
  5. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  6. Kısık ateşte 40 dk pişirelim.
  7. Sonra limon suyu ve limon tuzu ekleyip karıştıralım.
  8. Bir 10 dk bu halde pişirelim.
  9. Kavanozlara alalım sıcakken yeni bir kapak ile kapatalım.
  10. Serin bir yerde saklayalım. Bir sene dayanır ,reçel soğudukça tam kıvamını alıyor. Afiyet olsun.

Minik Taze Mor İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Şehriye Çorbası
Zengin Cacık
Patates Kavurması
Öğlen Oturması
Pamuk Poğaça
İrmik Topları
Hdabla | © 2025 |