Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif)

Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- 1 diş sarımsak
- 4-5 kısım ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kısımlarına ayırdığımız karnabaharlarımızı sıcak su aldığımız bir tencerede haşlıyoruz. Çok haşlamamaya dikkat edin birazcık canlı kalırsa daha kolay hal alabilir.
- Daha sonra süzüp güzelce eziyoruzz ya da küçük küçük doğrayabilirsiniz. Geniş bir yoğurma kabına koyduğumuz karnabaharımızın içine 2 adet yumurta 1 su bardağı galeta unu yarım su bardağı un ince ince kıydığımız maydanoz ve dereotumuz küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
- İsterseniz soğanları rendeye de vurabilirsiniz rendeye vurup suyunu çıkarırsanız daha âlâ olur. Ben elimde doğranmış soğan olduğu için onu kullandım.
- Daha sonra üstte belirtilen ölçülerde baharatlarımızı da ekliyoruz.
- Yarım çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonat koyup, hazırladığımız bu karışımın üzerinden gezdiriyoruz.
- İyice yoğurmaya başlıyoruz ve elimizin içerisinde yuvarlak biçimler veriyoruz köfte biçimini alıyor.
- Biraz kızgın yağ aldığımız tavamızda önlü artlı uygunca kızarana kadar pişiriyoruz. Yağını alması için köşeye bırakıyoruz.
- Yanına yoğurt ketçap mayonez ve servis edebilirsiniz. Şayet bu tanımı fırında yapmak istiyorsanız da düşük ateşte kısık ateşte yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🙈✨
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








