Patlıcanlı Makarna
Patlıcanlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane orta uzunluk patlıcan ( küp küp doğranıp,kızartılmış )
- Makarna
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası
- Zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Haslanan makarnanın suyu ( 1 bardak )
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Patlıcanlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsak ince doğranır.
- Zeytinyağında kavurulur.
- Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine küp küp doğranan domates eklenir.
- Biraz kavrulduktan sonra salça eklenir.
- Bu karışıma haşlanan makarnadan ayırdığınız suyuda ekleyin.
- Ben biraz blendırdan bu yaptığım karışımı çektim.
- Ardından kızarttıgınız patlıcanları ekleyin.
- Baharatları ekleyin.
- Bu karışımın üzerine haşladığınız makarnayı da ekleyip karıştırın ,makarnanız hazır afiyet olsun.
Patlıcanlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















