Patlıcanlı Makarna

Patlıcanlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane orta uzunluk patlıcan ( küp küp doğranıp,kızartılmış )
  • Makarna
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası
  • Zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Haslanan makarnanın suyu ( 1 bardak )
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Patlıcanlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsak ince doğranır.
  2. Zeytinyağında kavurulur.
  3. Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine küp küp doğranan domates eklenir.
  4. Biraz kavrulduktan sonra salça eklenir.
  5. Bu karışıma haşlanan makarnadan ayırdığınız suyuda ekleyin.
  6. Ben biraz blendırdan bu yaptığım karışımı çektim.
  7. Ardından kızarttıgınız patlıcanları ekleyin.
  8. Baharatları ekleyin.
  9. Bu karışımın üzerine haşladığınız makarnayı da ekleyip karıştırın ,makarnanız hazır afiyet olsun.

Patlıcanlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
İrmik Helvası
Cevizli Sucuklu Somun Ekmek Pizzası
Peynirli Cevizli Ispanak Salatası
Enfes Bir Lezzet Patatesli Patlıcanlı Börek
Enfes Hatay Usulü Dürüm
Hdabla | © 2025 |