Zeytinyağlı Pırasa
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 2 küçük havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1, 5 yemek kaşığı pirinç
- 1, 5 su bardağı su
- Tuz
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları ayıklayıp yıkayıp 2 parmak eninde doğrayın.
- Kuru soğanı küp küp doğrayıp ,zeytinyağı konmuş tencerede sararıncaya kadar soteleyin.
- Havuçları da uzunlamasına 2 ye kesip 2 parmak eninde doğrayıp sarımsakları bir arada tencereye ek edip 1 2 dakika kavurun.
- Domatesleri küp küp doğrayıp yarısını tencereye ekleyin ve pırasaları da ek ettikten sonra pırasaların üzerine kalan domatesleri de ek edin .
- Üzerine 1,5 su bardağı su ve tuzu ekledikten sonra kapağı kapatıp pişmeye bırakın.
- Pırasalar yarı pişince içine yıkadığımız pirinçi ek edin ve pişirmeye devam edin şayet suyu azsa biraz su eği yapabilirsiniz, pırasalar ve pirinç yumuşacık olunca yemeğimiz pişmiştir afiyet olsun 🌷🌷🌷.
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















