Limonlu Anne Kurabiyesi

Limonlu Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (1 nin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 limonun suyu ve kabuklarının rendesi
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Ayrıldığımız yumurtanın sarısı
  • Toz şeker

Limonlu Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yumurtanın tamamı ve 1 yumurtanın beyazını kıralım.
  2. Üzerine şekeri ekleyelim ve şeker biraz eriyince kadar el çırpıcısı ile çırpıyoruz.
  3. Un hariçindeki tüm gereçleri ekliyoruz.
  4. Elimizle karıştırdıktan sonra unu denetimli bir biçimde ekliyoruz.
  5. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
  6. Mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlatıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiyoruz.
  8. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Limonlu Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balon Gibi Şişen Yufka
İrmikli Toplar (Videolu)
Zeytinyağlı Taze Fasülye ( Asla Şaşmayan Efsane Lezzet)
Pandispanya
Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)
Ketojonik Diyet Kahvaltım
Hdabla | © 2025 |