Arpa Şehriye Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağlar tavaya alınır.
- Rendelenen havuç ve doğranan biber yağda kavrulur ,peşine salçalar ve ezilen sarımsak eklenir, kavurmaya devam edilir.
- Salçanın kokusu çıkınca arpa şehriyeler eklenir. Bir cins tavada çevrilir.
- Üzerini biraz geçene kadar sıcak su eklenir.
- Tuz ve karabiberi de eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










