Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo böreklik yufka
  • 10 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üstüne;

  • 2 adet yumurta sarısı

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler haşlanıp soyulur, ezilir.
  2. Soğanlar küçük küçük doğranır.
  3. Tavaya yağ koyulup soğan eklenip hafif kavrulur. Patates ek edilip biraz kavrulur. Tuzu ve toz biberi atılıp karıştırılır ocaktan alınır.
  4. Yufkalar açılıp üst üste koyulur. 4 kesime bölünüp sonra her modül 2 ye bölünür.
  5. Yufkanın içine sostan sürülüp, iç gereci koyularak sigara böreği üzere sarılır.
  6. Yağlı kâğıt serilen yahut yağlanan tepsiye börekler dizilip üstlerine yumurta sarısı sürülür.
  7. Önceden ısıtılan 180 derece fanlı fırında üstleri kızarana kadar (20-25 dk) pişirilir. Birinci sıcakları çıkınca servis edilir. Afiyet olsun 🙂

Not:Bu ölçülerden 56 börek çıktı.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Baklava
Puf Poğaça ️
Tam Buğdaylı Simit
Puf Puf Yoğurtlu Kurabiye
Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı)
Sultan Tatlısı
Hdabla | © 2025 |