Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü)
Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı düğü
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutama maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tane orta uzunluk soğan
- Sıvı yağ
- 4-5 bardak su
Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun.
- İçine evvel baharatları sonra salçaları atıp kavurun.
- Yıkanmış mercimeği, limon tuzunu, olağan tuzu ekleyip kavurun ve su ekleyin patatesi soyup 4-5 kesime bölün ve içine ekleyin ve gereğince üstünü geçecek kadar su ekleyin.
- Mercimekler ve patates pişince düğüyü ekleyip altını kapatın(su çok azaltıysa su ekleyerek kaynamasını bekleyin).
- Düğü yeterlice çekince maydanozları ekleyip güzelce yoğurun.
Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










