Domates Çorbası
Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 5 adet domates (konserve varsa |2.5 su bardağı domates sosu da olur)
- 1 su bardağı süt
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta ateşte olan tencereye tereyağı alalım.
- Eriyen tereyağına unu ek edelim. Biraz kavuralım.
- Soyduğumuz ve rondodan geçirdiğimiz domatesleri ekleyelim.
- Un kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Sıcak suyu ekleyelim. 5 dk kaynasın daha sonra oda sıcaklığında olan sütü ekleyelim. (eğer soğuksa yavaş yavaş ekleyelim çorbamız kesilmesin) pürüzsüz bir kıvam isterseniz rondodan geçirebilirsiniz.
- Son olarak tuzu da ekleyelim pişmeye hazır ☺️.
- Servis ederken kaşar peyniri koymayı unutmayın lezzete lezzet katıyor🙈.Afiyet olsun 🌸.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













