Islak Kek | Tam Ölçülü

Islak Kek | Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Islak Kek | Tam Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp 3-4 dk köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvıyağ, süt ve şekerli vanilin ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Elenmiş kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
  4. Yağladığımız borcama dökelim. (birkaç sefer tezgaha vuralım havasını almak için) evvelden ısıtılmış fırına 180 derecede 35 dk denetimli formda pişirelim.
  5. Pişen keki soğumaya bırakalım.
  6. Sosu için; tüm gereçleri ekleyip pürüzsüz kıvamda karıştıralım.
  7. Orta ateşte olan ocağa alalım.
  8. Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca 3-4 dk daha karıştıralım.
  9. Sosun daha yeterli çekebilmesi için soğuyan kekimizi istediğimiz büyüklükte dilimleyelim.
  10. Ilıyan sosumuzu üzerine heryeri ıslancak formda gezdirelim.
  11. En az 2 saat dinlendirelim. Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz🌸.Afiyet olsun ☺️.

Islak Kek | Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşak Cevizli Kurabiye
Çocukluğumuzun Nefis Kurabiyesi Portakallı Kuru Üzümlü Anne Kurabiyesi
Kaymak Tadında Fırın Sütlaç
Kahvaltılık Soslu Hellim Kızartması
Reçelli Kurabiye (Makineyle)
Lezzet Garantili Tavuk
Hdabla | © 2025 |