Islak Kek | Tam Ölçülü
Islak Kek | Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığından biraz az tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Islak Kek | Tam Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp 3-4 dk köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ, süt ve şekerli vanilin ekleyip tekrar çırpalım.
- Elenmiş kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
- Yağladığımız borcama dökelim. (birkaç sefer tezgaha vuralım havasını almak için) evvelden ısıtılmış fırına 180 derecede 35 dk denetimli formda pişirelim.
- Pişen keki soğumaya bırakalım.
- Sosu için; tüm gereçleri ekleyip pürüzsüz kıvamda karıştıralım.
- Orta ateşte olan ocağa alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca 3-4 dk daha karıştıralım.
- Sosun daha yeterli çekebilmesi için soğuyan kekimizi istediğimiz büyüklükte dilimleyelim.
- Ilıyan sosumuzu üzerine heryeri ıslancak formda gezdirelim.
- En az 2 saat dinlendirelim. Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz🌸.Afiyet olsun ☺️.
Islak Kek | Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















