Labneli Muhallebi

Labneli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri (180 gr)

Sosu:

  • 1,5 su bardağı ahududu (nar, vişne vs.)
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker

Labneli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un ve nişasta çırpma teliyle karıştırarak pişirilir.
  2. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya eklenir karıştırılır.
  3. 10 dk sonra labne peyniri eklenip mikserle 7-8 dk çırpılır.
  4. Kaselere paylaştırıp üzerine meyve sosu hazırlanır.
  5. Meyveler şekerle 5 dk kadar pişirilir.
  6. Oda sıcaklığına geldikten sonra kaselere paylaştırılır.
  7. Buzdolabında uygunca soğuduktan sonra servis yapılır.

Labneli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Krep Pizza ( Tepside )
Kırmızı Pancar Mezesi
1 Kaşık Yağlı Sebze Kavurması
Pratik Adana Kebap
Ev Yapımı Puding İle Bisküvi Pastası
Soslu Gül Mantı
Hdabla | © 2024 |