Belen Tava (En Kolayından Acil Misafirler İçin)

Belen Tava (En Kolayından Acil Konuklar İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram yağlı kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 büyük uzunluk domates
  • 2-3 yeşil biber
  • 1 büyük kapya biber
  • 150 gram kuyruk yağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Belen Tava (En Kolayından Acil Konuklar İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri, domatesi ,soğanı ,sarımsakları ,orta büyüklükte doğrayıp tepsiye alın.
  2. Kuşbaşı ve kuyruk yağını da ekleyin, salça ,baharatlarla birlikte tüm gereçleri güzelce karıştırın.
  3. Üstünü yağlı kağıtla kapatıp en üstünüde alüminyum folyayla yeterlice kapatıp 200 derece fırında pişirelim.
  4. Pişince üstünü açıp bir 10 dk kadarda üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Belen Tava (En Kolayından Acil Konuklar İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Suffle Tarifi
Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı
İstiridye Mantarı Sote
5 Dakikada Sac Kavurma
Şeftali Reçeli
Ev Yapımı Lor Peyniri
Hdabla | © 2025 |