Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek)
Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
Biberli ekmek hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Biberli ekmek üzeri için;
- 250-300 gram lor peyniri yahut çökelek
- 4 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
- 1 su bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı susam
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- (salçanız tuzluysa tuz eklemenize gerek yok)
Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık su, ılık süt, şeker ve maya bir kasede karıştıralım.
- Üzerini streç ile örtüp 10 dakika mayanın aktifleşip kabarmasını bekleyelim.
- Yoğurma kabına tuzu,yağı,aktifleşen sütlü mayayı ve unu azar azar ekleyerek yoğuralım.
- Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamındaki hamuru evvel streç sonra sofra bezi ile örtüp 45 dakika dinlendirelim.
- Üzeri için; soğanı ve maydanozu ince ince doğruyoruz yahut robotla çekiyoruz.
- Uygun bir kaba susam,çörek otu,baharatları, salçayı, maydanoz,tuz ve soğanı karıştırıyoruz.
- Lor peynirini ekleyip elimizle ufalıyoruz. (topak kalmasın)üzerine yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp iki elimiz ortasında bastırarak hal verelim.
- İsteyen biraz un ve merdaneyle daha ince açabilir.
- Yemek kaşığı yardımıyla hazırladığımız karışımdan üzerine ekleyip yayalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fansız fırında altları hafif kızarana kadar denetimli pişirelim. ***dilerseniz akşamdan hamuru yapıp buzdolabına koyup sabah pişirebilirsiniz.
Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















