Kıvamı İpek Gibi Krem Karamel Tarifi – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) (Videolu)
Kıvamı İpek Üzere Krem Karamel Tanımı – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 500 ml süt
- 250 gram toz şeker
- 5 gram vanilin (veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü)
- 3 yemek kaşığı su (yaklaşık 40 g)
Kıvamı İpek Üzere Krem Karamel Tanımı – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) Nasıl Yapılır?
- 6 adet yumurtayı bir kaba kırın ve fazla köpürtmeden yavaşça çırpın. Böylelikle pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
- 500 ml sütü ılık olacak halde ısıtın (kaynatmayın). Bu, şekerin homojen dağılmasını sağlar.
- Küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı (40 g) toz şekeri koyun ve orta-kısık ateşte karıştırmadan eritin.
- Şeker altın rengini aldığında, karamel hâlini alır.
- Hazırladığınız ramekin kalıplarının yahut fırın kabının tabanına dökün.
- 5 gram vanilin ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütünü süt karışımına ekleyin.
- Yavaşça ılık sütü yumurtaların üzerine ekleyin ve daima karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Böylelikle yumurtalar pişmeden karışır.
- Karışımı ince bir süzgeçten geçirerek köpük ve pürüzleri sarfiyatın.
- Karışımı, evvelden karamel dökülmüş ramekin kalıplarına yahut fırın kabına eşit formda paylaştırın.
- Kalıpları derin bir fırın tepsisine yerleştirin ve kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
- 160°c’de evvelce ısıtılmış fırında 45 dakika kadar, ortası tam oturana dek pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra, en güzel kıvam için en az 2 saat buzdolabında soğutun.
- Kalıbın kenarlarını bıçakla yavaşça gevşetin ve karşıt çevirerek servis tabağına alın.
- Karamel üstten akarak süper bir imaj sağlar.
- Taze meyveler, nane yaprağı yahut bir kaşık krem şanti ile şıklaştırabilirsiniz.
- Buzdolabında saklayın ve 2–3 gün içinde tüketin. Afiyet olsun! 🍮✨ 📸 bu tanımı beğendiyseniz bizi takip etmeyi unutmayın!.

Kıvamı İpek Üzere Krem Karamel Tanımı – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) Fotoğraflı Yapılışı








