Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye
Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta sarısı (Akı üzerine olacak)
- 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un denetimi ekleyin
Üzeri için ;
- Susam
- Çörekotu
Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç gereçleri koyup karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
- Hamuru toparlayıp pişirme kağıdına alın merdaneyle yarım cm kalınlığında açın kenarlarını kesme aparatıyla düzelterek kare formu verin.
- Pişirme kağıdıyla birlikte hamuru tepsiye koyun.
- Üzerine yumurta akını sürün ,çörekotu ve susam seriştirin, çubuklar halinde kesin ,kesme aparatıyla ortalarını yarım cm açıp boşluk bırakın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin yaklaşık 25 dakika.
- Tepside büsbütün soğumaya bırakın kıyır kıyır lezzette çubuk kurabiyemiz hazır afiyet olsun.
Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















