Acuka
Acuka Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tavaya alıp kızdıralım.
- Biber ve domates salçasını kavuralım.
- Diğer malzemeleride rondaya alalım.
- Salçalarıda üzerine ekleyip bütün gereçleri rondada çekelim. Servis tabağına alalım.
Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







