Tavuk Köfteli Dürüm

Tavuk Köfteli Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 bütün tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan (suyu alınmış)
- 4-5 kol maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- 1 küçük kapya biber
- 1 dis sarımsak (opsiyonel)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 yahut 4 çorba kaşığı ekmek unu yahut galeta unu
Baharatlar;
- Karabiber
- Tozbiber
- Pulbiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
- Kajun baharati
Lavaş için;
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 5 yahut 6 bardak kadar un
- 1 paket instant maya
Tavuk Köfteli Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü, biberleri robottan geçirip kıyma haline geçirin. Biberleri ben dondurucudan kullandım. Rondodan çekip, poşetlemiştim.
- Soğanı rendeleyin suyu sıkın. Sarımsağı rendeleyin. Yumurtayı kırın sıvı yağı gezdirin ekmek unundan ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Ellerini ıslatarak yağlanmış 3 tane çöp şişi bir ortaya getirerek köfteleri bu sislere sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine tekrar sıvı yağ sürün ve 190 derecede fırınlayın. Kızarması kâfi.
- Hamur için; su, sıvı yağ, süt, şeker ve tuzu karıştırın. Su ve süt el dayanacak kadar ısıtılmış olmalı. 2 bardak kadar unu ekleyin üzerine mayayı koyun ve karıştırın. Sonra bardak bardak unu eklemeye devam edin. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üstünü kapatıp bir bez ile sarıp 1 saat bekletin.
- 2 katına çıkınca bezelere ayırın ve açın. Yapışmaz tavada 10 ar saniyede bir çevirerek orta ateşte pişirin. Bir bezin üzerine çıkartın ve üstünü tekrar bezle kapatın.
- Pişen köfteleri sisten çıkartın. Lavaşa ben soğan turşusu domates ve kornişon turşu koyup sardım. Ne dilerseniz sarıp sıcak servis edin.
Şifa olsun 🍃🫶🏻
Tavuk Köfteli Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





