Taze Fasulye
Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g taze fasulye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 2 çay kaşığı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkadığınız taze fasulyeleri baş kısımlarını aldıktan sonra 3-4 kesime kesin.
- Ardından yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağ eklediğiniz tencereye alın, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanların üzerine salçayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ve şekeri ekleyip yaklaşık beş dakika pişirin.
- Doğradığınız taze fasulyeyi ekleyip güzelce karıştırın.
- Fasulyeler diriliğini kaybedinceye kadar kapağı kapalı bir biçimde orta sıra karıştırarak pişirin.
- Fasulyeler yumuşamaya başlayıp, diriliği gidince sıcak suyu ve baharatları ekleyin, fasulyeler büsbütün yumuşayınca servise hazır. Afiyet olsun💗.
Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











