Taze Fasulye

Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 g taze fasulye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber

Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkadığınız taze fasulyeleri baş kısımlarını aldıktan sonra 3-4 kesime kesin.
  2. Ardından yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağ eklediğiniz tencereye alın, pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Soğanların üzerine salçayı ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ve şekeri ekleyip yaklaşık beş dakika pişirin.
  5. Doğradığınız taze fasulyeyi ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Fasulyeler diriliğini kaybedinceye kadar kapağı kapalı bir biçimde orta sıra karıştırarak pişirin.
  7. Fasulyeler yumuşamaya başlayıp, diriliği gidince sıcak suyu ve baharatları ekleyin, fasulyeler büsbütün yumuşayınca servise hazır. Afiyet olsun💗.

Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Kuru Üzümlü Çikolatalı Kek
Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Mutlaka Deneyin)
Körili Mercimek Çorbası
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Baklava Tarifi
Dışı Çıtır İçi Yumuşakcık Bütün Tavuk
Hdabla | © 2025 |