Adana Kebap

Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo koyun kıyma
  • 1 adet soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Galeta unu (etiniz yağlı değilse gerek yok)
  • 1,5 tatlı kaşığı karbonat (etinizin pişerken düşmemesi ve yumuşak olmasın için)
  • 1 kaşık biber salçası ( renk vermesi için)
  • Karabiber (bol atılacak)
  • Tuz

Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle maydanoz, soğan, sarımsak blandırdan geçirilir.
  2. Daha sonra yoğurma kabında tüm gereçler karıştırılır.
  3. Mandalina büyüklüğünde alınarak adana şişlerine saplanır biçim verilir.
  4. Mangalda pişirilir.

Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Börek Tarifi
İftara Kadar Tok Tutan Sahur Salatası
Çilekli Tart
Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı
Tiramisu Pasta (Videolu)
Portakal Reçeli Tarifi
Hdabla | © 2025 |