Aronya Reçeli

Aronya Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg aronya
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım limon suyu

Aronya Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Aronyalar güzelce ayıklanır. Yıkanır.
  2. Tencereye alınır. Üzerine şeker ve su ek edilir. 15 dk kadar kaynatılır.
  3. Kaynamaya başlayınca üzerine tereyağı, limon suyu ve limon tuzu eklenir. Yavaşça karıştırılır.
  4. Meyvelerin dağılmaması için çok kaynatılmaz.
  5. Kıvam alınca ocak kapatılır kavanozlara doldurulur.

Aronya Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıvamında Süt Helvası
Yoğurtlu Kebap ( Pideden)
Dondurmalı Künefe
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek
Lezzetli 3-2-1 Poğaça
Fırında Piliç Çıtır Pirzola
Hdabla | © 2025 |