Pişi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba ılık suyu, mayayı, şekeri alıp çatal ile biraz karıştırın, üzerine tabak koyup 15 dakika dinlendirin.
- Bu sırada bir tabağa unu eleyebilirsiniz. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yoğurdu ekleyip tekrar çatal ile şöyle bir karıştırın.
- Ardından elediğiniz unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. 45 dakika dinlendirin, hamurun üzerini örtüp sofra bezi serin.
- Dinlenen hamuru yağlı bir tabağa eşit bezelere ayırın.
- Bir tavaya da çokça sıvı yağ koyup kızmasını bekleyin. Yağ kızınca hamura istediğiniz hali vererek tavaya alın.
- Hamuru açmak için yanınıza un yerine sıvı yağ almanızı tavsiye ediyorum.
- Bu formda bütün hamur bitene kadar devam edin. Afiyet olsun💗.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










