Fındıklı Ay Tatlısı

Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut terayağı
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üstüne sürülecek )
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1,5 su bardağı un (artırılabilir kıvama göre)

Şerbet için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarini eritelim ve bir kaba alalım ,üzerine yumurta akı ,irmik ,fındık ,kabartma tozu vanilya ve un ekleyip hamur yapalım.
  2. Tezgaha uzunlamasına rulo üzere hamuru koyalım ,bir bardak yardımı ile yarım ay halinde kesip tepsiye dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecede pişirelim ve soğumasını bekleyelim.
  4. Şerbet için su ve şekeri ocağa alalım ,kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkalım biraz daha kaynasın koyulaınca kapatalım.
  5. Ilık olması için bekleyelim.
  6. Hamur soğuk şerbet ılık olunca dökelim afiyet olsun.

Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıbahar Kızartması
Antep Etli Bulgur Pilavı
Nefis Revani
Tırnak Pide Tarifi (Lokantadaki Ekmekler Gibi)
Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni
Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı
Hdabla | © 2025 |