Şehriyeli Pilav
Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tel şehriye (dilerseniz arpa şehriye de kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su (sıcak yahut soğuk farketmez)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta ateşte sıvı yağ ve tel şehriyeyi ocağa alalım.
- Şehriyelerin rengi dönene kadar kavuralım.
- Sonrasında yıkanmış pirinçleri kavrulan şehriyeye ekleyelim.
- 2-3 dk kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyelim.
- Su kaynayınca ocağın altını kısalım, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Not: piştikten sonra 15 dk demlenmeye bırakalım daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun 😊.
Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











